Nieuws


Real Aesthetic is verhuisd!

Nieuw adres Real Aesthetic - adviesbureau bouwkosten

2 oktober 2020

Real Aesthetic is verhuisd naar een nieuw adres in Roosendaal.
Na 15 jaar op onze oude locatie werken we nu vanuit onze nieuwe kantoorruimte.

Ons adres is:
Egbertdonk 1 | 4707 VN | Roosendaal

We hopen u hier binnenkort te verwelkomen!


Coronacrisis en nieuwbouwkosten

Coronacrisis geen vrijbrief voor hogere nieuwbouwkosten

11 mei 2020

Vereniging Eigen Huis waarschuwt kopers van nieuwbouwwoningen. Er zijn aannemers die verlangen dat de consument door de coronacrisis op voorhand akkoord gaat met mogelijk hogere nieuwbouwkosten en een overschrijding van de bouwtijd.

De coronacrisis mag niet worden misbruikt om bij voorbaat prijzen te kunnen verhogen en contractuele termijnen te verlengen. De wettelijke regels blijven ook tijdens deze crisis van kracht.

Meer info op eigenhuis.nl >>


Lichte groei in de bouw in 2020

Lichte groei bouw in 2020

9 december 2019

In 2019 groeit de bouwproductie met naar verwachting vijf procent. Dit is de hoogste groei van alle Nederlandse sectoren.
Ondanks de stikstof- en pfas-problematiek groeit de bouwproductie in 2020 nog licht, heeft ING Economisch Bureau becijferd.

De aanhoudend sterke binnenlandse vraag, innovatieve bouwoplossingen en de nieuwe soepelere en compenserende overheidsmaatregelen zorgen in 2020 voor de lichte stijging van de bouwproductie.

Lees meer op bouwenuitvoering.nl >>


Bouwcrisis op de loer door stikstof

stikstof bouw

25 september 2019

Bouwbedrijven dreigen binnen drie maanden om te vallen, als er niet snel een oplossing komt voor de stikstofproblematiek, zegt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland.

Sinds mei 2019 liggen 18.000 bouw- en infrastructuurprojecten stil als gevolg van een uitspraak van de Raad van State. Er moeten eigenlijk 75.000 woningen per jaar gebouwd worden, maar dit jaar wordt 65.000 niet eens gehaald.

Lees het bericht op telegraaf.nl >>


Prijzen nieuwbouw blijven flink stijgen

Prijzen nieuwbouw blijven flink stijgen

11 juli 2019

Een jaar geleden kocht je een nieuwbouwhuis nog voor gemiddeld 322.000 euro, nu legt de koper al bijna 390.000 euro neer.
Stijgende grond-, personeels- en bouwkosten maar ook maatregelen als gasloos bouwen stuwen de prijzen tot recordhoogte. Een verontrustende ontwikkeling, vindt NVM-voorzitter Ger Jaarsma.

Het probleem van die hoge prijzen is dat er steeds minder kopers overblijven. Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop staat steeg tot 14.300, een stijging van 12 procent.

Lees het bericht op AD.nl >>